Friday, March 29, 2013

Cooking lamang

Cooking " lamang"

" Cooking lamangto prepar harvest in the Dayak (Dayak Bidoih) that coincides with Easter Sunday in the village Bodok, Sub-District Parindu, District Sanggau, West Kalimantan.


Ingredients:
1). Young bamboo stems 10 to 15;
2). 1 kg glutinous rice;
3). Coconut milk 2 liters;
4). Salt to taste;
5). Garlic 5 cloves.

How to make it:

Soak the rice, drain and input in bamboo.
Coconut milk mixed with salt and onions are also inputs in bamboo. And grilled on the coals, do not burn in the fire.





Memasak lemang untuk  persiapan gawai panen padi orang Dayak (dayak rumpun bidoih) yang bertepatan degan hari minggu paskah di kampung bodok, kec. Parindu, kab. Sanggau, Kalbar.
Bahan :
1). Bambu muda 10 sampai 15 batang ;
2). Beras ketan 1 kg;
3). Santan 2 liter;
4). Garam secukupnya;
5). Bawang Putih 5 siung.

Cara membuatnya:

Rendam beras, tiriskan dan masukan dalam bambu.
Santan campur dengan garam dan bawang juga masukan dalam bambu,
lalu bakar di bara, jangan bakar di api.

烹饪lemang制备设备根据迪雅克收获
 (达雅Bidoih),适逢复活节周日 -
村:Bodok,地区:Parindu:
地区:Sanggau,省:西加里曼丹省






Nonuk peloma' nyak nosu minu podi nya bidoih dik bertepatan ngan onu minggu paskah wak ompu' bodok, kec. Parindu, kab. Sanggau, Kalbar.جهاز الطهي إعداد lemang وفقا لحصاد داياك
  (داياك Bidoih) التي تتزامن مع عيد الفصح على -
القرية: Bodok، الحي: Parindu،
الحي: Sanggau، مقاطعة: كاليمانتان الغربية.



By: Theo ( in The Dayak United )
Ikuti · 7 menit yang lalu melalui BlackBerry Smartphones App

No comments:

Post a Comment